De samenhang tussen de alchemistische Spagyriek en de mineralen en spoorelementen

De samenhang tussen de alchemistische Spagyriek en de mineralen en spoorelementen

Binnen de Alchemistische Spagyriek is er een samenhang met de mineralen en spoorelementen. Vanuit deze samenhang heeft Ronald Nieuwenhuizen drie SOL-complexen ontwikkeld. In dit artikel lees je over deze drie ontwikkelde complexen, het belang van mineralen en spoorelementen, en de samenhang met de Schüssler celzouten.

De functie van mineralen en spoorelementen

Mineralen en spoorelementen zijn onmisbaar voor het lichaam. We hebben ze o.a. nodig voor de ondersteuning van de energiehuishouding, het immuunsysteem en het geheugen. De mineraalzouten ondersteunen de processen in de cellen van het lichaam zoals uitscheiding, celdeling en stofwisseling. Het lichaam kan zelf geen mineralen en spoorelementen aanmaken. We moeten er dan ook zelf, bijvoorbeeld d.m.v. voldoende gezonde voeding, voor zorgen dat we voldoende mineralen tot ons nemen. Toch blijkt steeds vaker dat er, o.a. door bodemuitputting, minder mineraalzouten in onze voeding zitten. Daarnaast kunnen stress, een overmatig gebruik van cafeïne, erfelijke factoren en bepaalde ziektebeelden ook een tekort aan mineraalzouten met zich meebrengen.

Schüssler celzouten

Dr. Schüssler (1821-1898) stelde vast dat door een gebrek aan minerale zouten een remming van de celstofwisseling plaatsvindt. Door een tekort aan minerale zouten kunnen er op verschillende niveaus klachten ontstaan in het menselijk systeem. Door het toevoegen van de mineraal zouten waar een tekort aan is, kan de celstofwisseling weer in balans komen waardoor klachten op verschillende niveaus kunnen verdwijnen.
De minerale zouten die hij gebruikte komen op natuurlijke wijze voor in het menselijk lichaam. Vandaag de dag worden de Schüssler celzouten nog steeds als supplement gebruikt.

Overeenkomst met de alchemistische Spagyriek

Binnen de alchemistische Spagyriek zijn er plantessences die overeenkomen met de Schüssler celzouten.
De Spagyriek komt door middel van een alchemistisch proces tot stand. Eén van de fases tijdens het productieproces is de verassing van het residu na de distillatie. Tijdens de verassing komen de mineralen en spoorelementen die zich in de plant bevinden vrij. Door deze te vermengen met het distillaat komen de mineralen en spoorelementen terug in de plantessence.

De drie ontwikkelde SOL-complexen

Vanuit de samenhang tussen de alchemistische Spagyriek en de mineralen en spoorelementen heeft Ronald drie verschillende complexen ontwikkeld:

 • SOL III MINERALS
 • SOL III FOR THE DAILY VITALITY
 • SOL III FOREVER YOUNG

In deze drie complexen zijn de 12 primaire celzouten geïntegreerd tezamen met essentiële spoorelementen. De plantessences die in deze complexen verwerkt zijn, hebben tot doel de balans te herstellen van de mineraal celzouten en de spoorelementen. Zo kan een eventueel tekort worden aangevuld of een teveel worden opgelost. Door de verschillende mogelijkheden die de complexen te bieden hebben, is het raadzaam om het complex te laten samenstellen door een daarvoor opgeleide Spagyriek therapeut.

De tekenen van een mogelijke disbalans in de mineraalhuishouding

Metalen, zouten en spoorelementen zijn normaal gesproken in een juiste hoeveelheid aanwezig in het lichaam. Door een tekort of teveel aan één van deze elementen ontstaat er een disbalans, waardoor klachten op fysiek en/of psychisch niveau kunnen ontstaan. Wanneer er sprake is van bepaalde fysieke of psychische klachten kan een disbalans in de mineraalhuishouding een oorzaak zijn. Er valt te denken aan klachten als:

 • Haaruitval
 • Afbrokkelende/ gescheurde nagels
 • Vermoeidheid
 • Hoofdpijn
 • Slapeloosheid
 • Gevoelens van stress
 • Gevoelens van neerslachtigheid
 • Etc.

Deze klachten kunnen, naast een oorzaak in de mineraalhuishouding, uiteraard ook andere oorzaken hebben. Het is dan ook belangrijk om bij klachten altijd een huisarts te consulteren.

Meer informatie over de alchemistische Spagyriek vind je op www.spagyrieknederland.nl
Voor het maken van een afspraak voor een persoonlijk consult kun je contact opnemen via:
www.ronaldnieuwenhuizen.nl
info@ronaldnieuwenhuizen.nl
06-17080833

© Auteur: Brenda Nieuwenhuizen

* Ondanks de vele positieve ervaringen van de Alchemistische Spagyriek claimen wij geen genezing van ziekten of kwalen. Ook raden wij aan een huisarts te consulteren bij klachten. Wij bevelen de Spagyriek enkel aan ter ondersteuning en bevordering voor het welzijn van lichaam en geest. – Spagyriek Nederland

 

Advertenties

Een gedachte over “De samenhang tussen de alchemistische Spagyriek en de mineralen en spoorelementen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s